K. Mellegers, keurslager

Koken uit Proef

Zo mooi is vlees

Lamsrack

Zijn het spareribs? Nee het is lamsrack! Lamsvlees wordt in Nederland relatief weinig gegeten.
Tijd om daar verandering in te brengen, want het vlees is mals en smakelijk!

Lamscarré

Lamsrack is afkomstig van de rug van het lam. Het
vlees zit om de ribben en heeft een dekje van vet. In culinaire kringen heet de rack ook wel lamscarré.

Voor een mooie kleur op het rack, braad je het vlees even aan alvorens het in de oven te zetten. Bak het om en om op hoog vuur in een scheutje olie of klontje boter. Niet te lang, want garen doet het in de oven!

Vier seizoenen

Hoewel de meeste lammeren in het vroege voorjaar worden geboren, kunnen we het hele jaar rond genieten van vers lamsvlees. Het vlees mag namelijk tot een slachtleeftijd van 1 jaar ‘lamsvlees’ worden genoemd. Na een jaar spreken we van schapenvlees. Dat is vetter en heeft een sterkere smaak.

Bekijk de nieuwste Proef